Gruppresor

Sedan i början av 1990-talet, efter järnridåns fall, kunde svenskbyborna åter få kontakt med Gammalsvenskby. Det hade tidigare varit helt stängt. Det kom inte fram några brev och det gick inte att ringa. Familjer och släktingar kunde åter igen träffas efter 60 år. Föreningen kan planera in resor till byn när det finns tillräckligt många intresserade och om det finns guider som gör resan extra minnesvärd. För att följa fädernes spår gör föreningen även resor till Dagö i Estland.

 Ny resa till Dagö 5-8 augusti 2019

Den 5 och 8 augusti 2019 kommer en ny resa göras till Dagö. Det är författaren, läraren och forskaren Jörgen Hedman som arrangerar i samarbete med föreningen Svenskbyborna. Resan kostar 4000 sek och i det ingår boende,transport och två prominenta guider nämligen Jörgen Hedman och Urmas Seriland. Resan till och från Tallinn ordnar man själv, likaså middagarna på kvällarna. Anmälan görs till Peter Knutas på mail eller telefon.

Vi har 20 platser och sista dagen för anmälan är 15/5. Väl mött!

Läs mer om programmet i länken här: Reseprogram Dagö 2019

Peter Knutas
mob.: 073-7799053
mail: janpeter.knutas@gmail.com

Jörgen Hedman, Reseledare och guide

Gammalsvenskby, 25 april – 2 maj 2018

Karl-Erik Tysk anordnar en guidad gruppresa till Gammalsvenskby. Karl-Erik har varit i byn ett 50-tal gånger och har mycket gedigen kunskap om byn och Ukrainas historia. Resan går via vackra staden Odessa.

Passa på att åka till byn och träffa de härliga människorna där och se hur de lever. Ett minne för livet!

Anmälan till Karl-Erik Tysk:
Telefon: ‭070-213 20 44‬,
E-post: karlerik.tysk@gmail.com

Karl-Erik Tysk vid svenska kyrkan, 2016.

Vacker port i Gammalsvenskby

Top