Tillsammans är vi starka!

12 december Rapport från Gammalsvenskby


Tack för alla bidrag som gör det möjligt för oss att fortsätta hjälpa! Alla insamlade pengar går direkt till byborna.
Det 0-gradigt i Gammalsvenskby. Det finns fortfarande ingen el, vatten eller internet. Mobilnätet fungerar dåligt. Det är därför svårt att hålla kontakt med nära och kära. Det har varit lite lugnare med terrorbombningar.


Vi fortsätter vårt intensiva arbete med nödhjälp. Imorgon går, om allt fungerar, ner 20 ton med träbriketter till kaminerna till byborna. Vi arbetar med att lösa utmaningen att få igång centralvattnet och hoppas kunna lösa innan jul. Det är fantastiskt med alla den support och hjälp vi kan få genom kontakter som ställer upp för nödhjälpen till byn.


Tillsammans är vi starka!

Slava Ukraini!

12 December Report from Gammalsvenskby

Thanks for all the contributions that enable us to continue helping! All money raised goes directly to the villagers.
It’s 0 degrees in Gammalsvenskby. There is still no electricity, water or internet. The mobile network works poorly. It is therefore difficult to keep in touch with loved ones. It has been a little calmer with terrorist bombings.

We continue our intensive work with emergency aid. Tomorrow, if everything works, 20 tons of wood briquettes will go down for the stoves of the villagers. We are working on solving the challenge of getting the central water running and hope to solve before Christmas. It is fantastic with all the support and help we can get through contacts who stand up for the emergency aid to the village.

Together we are strong!

Bästa Nina Knutas, vår samordnare i byn <3
Vårt team i Kryvyj Rih lastar träbriketer för färd mot byn imorgon.