Ryssland drönarbombar nödhjälp

31 oktober
Rapport från Gammalsvenskby.

Föreningen Svenskbyborna har nu levererat 100 ton värmebriketter till byn. Det finns nu i stort sett bara äldre personer kvar, som inte kan eller vill flytta på sig. De behöver verkligen dessa briketter för att hålla värmen, när de tar skydd i sina jordkällare. Hjälparbetet är nu mycket farligt då Ryssland ständigt attackerar byarna längs floden.

Igår var det många ryska drönare över byn som släppte granater på bilar. I kommunstaden Beryslav bombades också flera civila bilar, främst minibussar som evakuerar människor. Ryska armén flygattackerar också fortsatt med tunga glidbomber. Igår förstördes många hus och den symboliska jungfru Mariastatyn som står vid infarten till byn.

Det är så viktigt att vi fortsätter hjälpa i denna svåra tid.
Tack alla för ert stöd som gör det möjligt!
Tillsammans är vi starka!

Slava Ukraini!
.