Nya flygattacker

28 mars Rapport från Gammalsvenskby

Ryssland fortsätter sina terrorbombningar av Svenskbyn. Under mars har det mest varit artilleri och drönarbombningar, men den 25 attackerades byn av tunga ryska flygbomber igen. Det finns inga militära mål i byn.

Det är nu bara drygt 100 bybor kvar i byn av 2300 invånare. Många har evakuerats till närliggande byar utom artilleriavstånd. Livet är svårt för de som blivit tvungna att fly sina hem. De bor under knappa förhållanden i lånade eller hyrda hus. Det är svårt att få några som helst inkomster, när de inte kan bruka sina åkrar.
Vårt team på plats fortsätter leverera värmebriketter till de som är kvar. Arbetet är mycket farligt. För ett par dagar sedan totalförstördes en humanitär transportbil med last av två ryska FPV-drönare i en grannby, mirakulöst överlevde hjälpteamet.

Vi fortsätter med vår hjälp till människorna i närområdet med det de behöver. I förra veckan lämnade Sven Bjerlestam och Benny Jakobsson nödhjälp med rullstolar, cyklar och en vw-buss. I nästa vecka samarbetar vi återigen med Jocce Jensen som tillsammans med SwedNorthAid+och Midt-Norge for Ukraina har samlat in sjukvårdsutrustning i Sverige och Norge som går direkt till sjukvården i Berislavs distrikt, där Gammalsvenskby ingår. Vi står för resekostnader.

TACK alla på olika sätt stöttar Gammalsvenskby i dessa svåra tider. Era bidrag gör stor skillnad för människor.

Tillsammans är vi starka.

Slava Ukraini!

Fortsätt hjälp oss att hjälpa. Föreningen Svenskbybornas plusgiro 187879-2 eller Swish 123 437 61 41.