Nödhjälp framme!

15 november

Rapport från Gammalsvenskby.

Ryska armén fortsätter sina terrorbombningar med tunga flygbombningar och drönarattacker i Gammalsvenskby.

Det är omkring 300 invånare kvar i byn, mest äldre som inte har möjlighet att lämna. Det finns ingen el sedan ett år tillbaka.

Sven är nu på väg hem efter att ha kört ner en bil o släp fullastad med byggplast, hygienprodukter och varma kläder. Han mötte upp teamet och vännerna från byn och hade med skyddsutrustning till dem. De köpte in mediciner till Gammalsvenskbys sjukhus och på kvällen åt de middag.

Vi har tre sändningar till på gång i november.

Vårt team på plats kör fortsatt ner värmebriketter till byborna. De har nu kunnat leverera drygt 150 ton. Hjälparbetet är mycket farligt. Men briketterna gör stor skillnad då byborna kan hålla värmen och laga mat.

Tack alla som fortsätter hjälpa i denna svåra tid.

Tillsammans är vi starka!

Slava Ukraini!

Skyddsutrustning till hjälparbetarna