27 juli

Det är många ryska soldater i byn varje dag.

Polikliniken hälsar att de som är kvar i Gammalsvenskby är mycket trötta och enormt stressade, efter att det att ryska flygplan flugit lågt i hela veckan och det har varit mycket ryska soldater i byn. Särskilt de äldre mår dåligt. En del mediciner, Särskilt mag- och hjärtmedicin börjar ta slut.

Vägarna och städerna är farliga, så de behandlar i stort sett alla här på den lokala polikliniken.
Hjälparbetarna planerar att köpa in medicin i någon av de närliggande städerna, trots att det innebär fara att ge sig iväg.

——-

There are manysoldiers in the village every day.

The polyclinic says that those who remain in Gammalsvenskby are very tired and extremely stressed, after Russian planes have been flying low all week and there have been a lot of Russian soldiers in the village. The elderly in particular feel bad. Some medicines, especially stomach and heart medicine, are starting to run out.

The roads and cities are dangerous, so they pretty much treat everyone here at the local outpatient clinic.
The humanitarian workers are planning to go to a city nearby to get more medicines. But it is dangerous.